top of page
Søk
  • Forfatterens bildeAstrid Salthaug

Hvordan velge yogalærerutdannelse/ Yoga teacher training

Har tanken om å bli yogalærer eller ta en yogalærerutdannelse noen gang streifet tankene dine? Da pleier jeg å si at du før eller senere kommer til å ta en yogalærerutdannelse. For meg streifet tanken meg tre år før jeg faktisk tok min første utdannelse. Hva burde du tenke på når du skal velge yogalærerutdannelse? 1) Yogastil: Jeg anbefaler deg å velge den stilen du liker best å praktisere selv, den du har praktisert lengst og den du ønsker å videreformidle til andre. Det kan være Vinyasa, Yin, Restorative, Jivamukti osv. 2) Hva lærer du utenom asana? Spør etter en liste over pensum. Det er dumt å velge en yogalærerutdannelse som bare fokuserer på anatomi, hvis du ønsker å fordype deg mer i filosofi. Flere utdannelser har litt av alt. Veldig subjektivt, men jeg synes jo selvfølgelig Atman Yoga School sitt pensum er veldig bra. Litt av alt og godt fokus på filosofi og ayurveda. Du føler deg også trygg på å gå ut for å undervise etter endt

utdannelser. 3) Ta timer med forskjellige lærere som holder utdannelser innen den yogastilen du tenker du vil ta utdannelse i. Velg en lærer du resonnerer med.

4) Tid: Du får ut av en utdannelse, det du legger i den. Velg en tid i livet der du har tid til å fordype deg i temaet. Noen utdannelser går over 20 dager. Andre over 6-12 mnd. Tenk også gjennom hvordan du lærer best. Skvise alt inn på kort tid, eller implementere det over tid. 5) Sted og finansiering: trenger du mye fri fra jobb eller annet for å kunne dra på yogalærerutdannelsen? Har du spart opp det det koster å ta utdannelsen, eller har den en form for betalingsplan over tid?

6) Yoga Alliance: Dersom du har et drømmested du ønsker å jobbe etter endt utdannelse, så sjekk ut om det er et krav at utdannelsen din er registrert hos Yoga Alliance.

51 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page